Dameskusjes – Baci di Dama

Heerlijke koekjes! Baci di Dama zijn makkelijk te maken en super smaakvol

recept_baci_de_dama_koekjes_dameskusjes_bio_groenplezier_2
Heerlijke smaakvolle Italiaanse koekjes – niet moeilijk om te maken.

Ingrediënten
100 g zachte bio boter
100 g fijne biokristalsuiker
125 g biologische bloem
100 g hazelnoten (of cashewnoten)
20 g boter (voor de chocoladeboter)
50 g pure chocolade bio Fair Trade , in stukjes gebroken

Extra
1 geraspte schil van sinaasappel

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Doe de noten op de bakplaat en rooster ze ongeveer 10 minuten. Verpoeder ze daarna in een keukenmachine. Klop de zachte boter samen met de suiker tot een luchtige massa. Meng gezeefde bloem erdoor tot je een stevig deeg hebt. Voeg daarna de verpoederde hazelnoten toe.

Breek er 20 stukjes af ter grootte van een grote kers en maak er balletjes van. Leg ze met een beetje ruimte op de bakplaat. Bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudgeel zijn. Haal ze uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.

Smelt intussen de chocolade in een kom die je op een steelpan met zacht kokend water zet. Haal de chocolade van het vuur, roer de boter erdoor en laat afkoelen. Je kunt hier voor extra smaak eventueel geraspte sinaasappelschil aan toevoegen. Smeer de chocoladeboter op een koekje, leg daar een ander koekje bovenop en druk ze een beetje aan. Laat de chocolade helemaal stollen.

Geef een reactie of stel hier je vraag:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s