Pizza bakken op Green Egg

20140526-204953.jpg


Zijn ‘Green Eggs’ een hype of niet?
Misschien een beetje. Van het weekend hebben we bij vrienden pizza gebakken met zelfgemaakt pizzadeeg. En dat ging als een speer. Je hebt hiervoor wel een speciale pizzaplaat nodig die ervoor zorgt dat de pizza mooi egaal verwarmd wordt.
Mijn verse pizzadeeg recept

Ingrediënten voor 4 pizza’s:
1 zakje instant gist 15 gram
klein snufje zout
1 theelepel suiker
6 eetlepels olijfolie
lauwwarm water (ca. 225 gram)
500 gram bloem

Meng eerst de gist en de suiker met een klein beetje lauwwarm water en laat even staan. De gistcellen worden nu geactiveerd. Doe de bloem, het liefst gezeefd in een grote kom en kneed er samen met olijfolie (doe niet in 1 keer alles erbij, eerst de helft en kijk wat het deeg doet. Is het nog wat stug, dan voeg je extra olie toe) gistpapje, zout en water een mooi deeg van. Kneed verder op een met meel bestoven aanrechtblad. Maak een bol van het deeg en leg het terug in de beslagkom. Laat rijzen op een warme plek met een theedoek over de beslagkom. Kneed na 45 min. opnieuw licht en maak vier bolletjes van het deeg. Laat weer rijzen (ca. 30 min). Maak nu de pizza’s en stop ze dan direct in de Green Egg.
Eet smakelijk.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. De Fruitberg schreef:

    Hmm pizza. Altijd een succes

    Like

Geef een reactie of stel hier je vraag:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s