Fruitsalade van fruit uit eigen tuin

fruitsalade own garden raspberry
Smullen van deze fruitsalade uit eigen tuin: framboos, braam, peer, blauwe bes en appel

Wat een luxe, al dit fruit uit eigen tuin (met uitzondering van de blauwe bessen, die komen van een pluktuin uit de buurt). De tuin hoeft niet groot te zijn. Als heb je maar een halve stoeptegel ruimte tegen een gevel. Daar past een doornloze braam of druif prima in. De gevel wordt opgefleurd en het levert ook nog een lekkere oogst op.

Bessenstruiken

Bessenstruiken passen prima in een border. Ze zijn makkelijk te snoeien en vormen een groene achtergrond. Iets eetbaars zien groeien en oogsten geeft veel voldoening.

Fruitboom: welke wordt het

Poot een fruitboom in de tuin. Er zijn allerlei maten: mini, laagstam; halfstam en hoogstam. Afhankelijk van de ruimte die de boom mag innemen in de tuin. Kies voor een fruitras dat zichzelf bewezen heeft. Dat wil zeggen: niet ziekte- en schimmelgevoelig en met goede opbrengst. Meestal duurt het een paar jaar voordat je kunt oogsten. Een goed alternatief zijn gerooide oude fruitbomen. Ze kunnen zeker nog jaren mee, maar zijn niet meer rendabel genoeg voor de professionele teelt. Voor een mooi doorleefd silhouet in je tuin. En direct lekkere oogst.

Geef een reactie of stel hier je vraag:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s