Makkelijk recept rabarbercake

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Wachttijd 50 minuten, Hollands Ingrediënten
1 scheutje melk
250 gram biologische roomboter
400 gram gram rabarber
4 stuks eieren
200 gram biologische kristalsuiker
200 gram biologisch tarwebloem
1 theelepel baking soda (oranje pakje, van Arm & Hammer)
1 zakje vanillesuiker

Bereiden
Verwarm de over voor op 160 graden celsius. Was de rabarber en schil de slierten eraf als de rabarber een beejte stug is. Anders kan je ze laten zitten. Snijd de stukken rabarber is delen van ca. 10 cm. Meng eerst de suiker en de boter tot een glad mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en blijf mengen tot een gladde massa. Voeg het zakje vanillesuiker toe. Meng een theelepeltje Baking soda of bakpoeder door de tarwebloem. Voeg via de zeef geleidelijk de bloem aan het cakemengsel toe totdat het helemaal is opgenomen. Meng niet langer door dan strikt nodig. Dat is niet goed voor je beslag. Voeg nog een klein scheutje melk toe aan je beslag. Let op: het beslag mag best stug zijn, er komt nog veel vocht uit de rabarber. Dat wordt tijdens het bakken opgenomen in het beslag. Leg de stelen rabarber naast elkaar in de taartvorm. Doe er wat beslag op. Maak evt. een 2e laag en schep al het beslag in de vorm. Bak de taart op 160 graden in 50 minuten.

Materialen
Weegschaal
Bakpapier, om op de bodem van de taartvorm te doen.
Taartvorm, doorsnede ca. 26 cm liefst een springvorm. Dat is een vorm waarvan je de zijkant los kunt halen. Keukenmachine of mengkom Zeef. Als je de tarwebloem toevoegt aan het taartmengsel doe je dat mbv een zeef. Je brengt dan lucht in het meel. Dat zorgt voor een luchtig beslag.
Tip: In plaats van baking soda kan je ook een zakje bakpoeder toevoegen.

Geef een reactie of stel hier je vraag:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s