Makkelijk zoete pompoentaart recept

pumpkinpie poempoentaart
Niet moeilijk om te maken deze zoete pompoentaart, met een lekkere topping van Griekse Yoghurt en honing.

Wat doe je met heel veel pompoen? Verschillende recepten uitproberen.
Dit recept is goed geslaagd en zeker niet moeilijk. Het heeft wel iets weg van worteltjestaart qua structuur. Een stoere taart voor deze tijd van het jaar. Je kunt hem bovendien ook zeker 2 dagen van te voren maken, want hij blijft lekker stevig van structuur en stort niet in.

Ingrediënten pompoentaart (oven stand: 175ºC, ca. 40 minuten)

400 gram gekookte pompoenstukken (schillen hoeft niet)
100 gram bio roomboter of kokosolie (bio)
150 gram spelt-/volkorenmeel (bio)
3 eieren
4 eetlepels havermout
7-8 el honing
100 ml verse sinaasappelsap
75 gram gewassen rozijnen
50 gram walnoten
zest / rasp van schil 1 bio citroen
1 halve theelepel kaneel
1 1/2 tl bakpoeder of baking soda

Ingrediënten topping

100 gram roomkaas
75 gram poedersuiker
2 eetlepels honing
100 gram Griekse Yoghurt
75 gram zachte roomboter bio

Bereiding: Vet een bak- of cakevorm in met een klein beetje boter en met daar bovenop het bakpapier. Verwarm de oven op 175 graden. Pureer met een staafmixer of prak de gekookte pompoenstukken met een vork. Wel de rozijnen in een bakje met lauwwarm water ca. 5 minuten en laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet.
Mix eerst de boter luchtig met suiker of honing. Voeg één voor één de eieren toe tot ze helemaal opgenomen zijn. Voeg het speltmeel, het bakpoeder, het zout, de biocitroenrasp en  en de kaneel toe aan het mengsel en mix het door elkaar Voeg tegelijkertijd het sinaasappelsap Voeg ten slotte de gepureerde pompoen toe aan het beslag. Leg de rozijnen op de bodem van je bakvorm. Giet het beslag over de rozijnen in de bak- of cakevorm. Voeg de noten toe, druk ze her en der iets diep in het beslag. Bak de taart in ca. 40 minuten, controleer of het deeg goed is door er een satéprikker in te steken. Als er geen beslag aan kleeft, is de taart goed.

Mix voor de topping poedersuiker en roomkaas door de yoghurt of de boter. Gebruik een mixer of een keukenmachine. Smeer het over de taart als hij afgekoeld is. Tip: Bewaar de topping in een apart bakje en verdeel het over de losse stukjes taart als je ze uitserveert. 

Geef een reactie of stel hier je vraag:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s