Liever bloesem dan beton

  Alles wordt weer groen, de tuin verandert in rap tempo in een groene oase. Van links naar rechts: Vibernum (Sneeuwbal), Peer, Prunus, Kers en Magnolia.

Geen beton – maar groen in je tuin. Ik blijf me verbazen over het groeiende aantal ‘betonnen’ tuinen. Jullie ook? Elke tuin zou een struik of boom(pje) moeten hebben. Wat is er moeilijk in onderhoud aan een boom of struik? 1x per jaar snoeien en eventueel de blaadjes opvegen in de herfst. Dat is alles. En voor de rest heb je er alleen maar lol van. Bloesem in het voorjaar, natuurlijke schaduw in de zomer, fruit in de (na)zomer, een mooi wintersilhouet in de winter. Natuurlijk zijn er ook nog vlinders, bijen, hommels en vogels die blij zijn met een boom of struik.  

Dit bedoel ik – split-tuin of tegeltuin met her en der een verdwaalt plantje, betonnen beeldjes en zielige half verdorde plantjes in bloempot. Rechts zie je een border van iemand die er wel wat van heeft gemaakt in dezelfde huizenrij.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. groenplezier schreef:

    Haha, nee hoor

    Like

  2. De Fruitberg schreef:

    Maar ’t is toch zo proper, heh, een strook beton en kiezel. Hier zijn de tuinpaden uit gras of houtschors gemaakt, ik moet wel een alternatieve weirdo zijn. 😉

    Like

Geef een reactie of stel hier je vraag:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s