Plant van de dag: Hyacint deze mooie paarse; heerlijk geurend in huis

Afbeelding
Een subtiele licht zoete geur verspreidt deze hyacint in huis.

Ze blijven meestal een week of twee goed. Hyacinten in een pot binnen. Als je bollen hergebruikt in de tuin, krijg je het jaar erop meestal een paar groene sprieten en soms een miezerig paar kleine bloemetjes in plaats van deze geweldige bloemtrossen

De bollen hebben veel van hun kracht verloren. Het valt te proberen om de uitgebloeide bollen direct na het buiten planten extra mest te geven. Laat het groen verdorren maar knip wel de uitgebloeide bloementros eruit.

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. groenplezier schreef:

  Dag Petra,

  Die plant, dat is een Asperagus Setaceus – hoe ziet die eruit, ofwel ‘sierasperge’. Ze kunnen heel groot worden. De plant wil niet in de volle zon, maar heeft wel veel licht nodig. Regelmatig water geven. En als je erg droge lucht in huis hebt, regelmatig besproeien met water. Het ragfijne blad is prachtig in boeketten. Succes ermee! De plant is bij veel tuincentra of bloemenwinkels verkrijgbaar. Als je ernaar vraagt, weten ze zeker wat je bedoelt.
  Groet, Bloementuin- Groenplezier

  Like

 2. Petra schreef:

  Beste medewerker,
  Ik heb een vraag over de plant/tak ‘wat is je huis zonder groen?’ Het gaat om de naam van de plant met dat verfijnde groen, aan de rechterkant op de foto maar meest links.
  Ik hoor graag van je.
  Groetjes Petra

  Like

Geef een reactie of stel hier je vraag:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s