Narcissen zijn best spannend

Het lijken van die ´outdated flowers´                                      Narcissen, wat moet je ermee?

Zo zijn ze leuk, verschillende soorten narcissen in vaas.
Zo zijn ze leuk, verschillende soorten narcissen in vaas.

Narcissen zijn vaak alleen maar verkrijgbaar in het geel; niet de populairste kleur voor veel mensen. Toch zijn ze leuk, als je ze op een andere manier bekijkt. Narcissen zijn super makkelijk in de tuin. Ze gaan vaak jarenlang mee en verwilderen prima. In de praktijk vaak veel beter dan tulpen. Die zijn ondanks al je inspanningen meestal het nieuwe voorjaar verdwenen uit je tuin. Op een paar sprieterige groene slierten na dan….

Probeer eens het volgende. Koop een aantal verschillende soorten narcissen en zet ze door elkaar in je tuin. Het wordt dan direct minder stijf en oubollig. Dit boeket uit eigen tuin is hier het bewijs van.

Tip
Zet narcissen nooit met andere bloemen in een vaas. Ze produceren namelijk iets slijmerigs, waar andere bloemen niet tegen kunnen. Je kunt ze eventueel wel combineren met houtige takken zoals Els of Klimop, die hebben minder last van het ‘narcissenslijm’. 

Geef een reactie of stel hier je vraag:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s