Cactussen en vetplanten zijn hip: stekken gaat makkelijk

vetplanten cactus stek woontrend groen
Niet moeilijk, het stekken van cactussen en vetplanten. Goede aarde, in de grond steken en ze gaan groeien

Comeback voor cactussen en vetplanten: makkelijk groen in huis

In alle woonmagazines zie je ze. De cactussen en vetplanten (succulenten) maken een comeback! Groepjes cactussen of als solitaire plant. Een cactus is misschien saai, maar wel een plant voor het leven. En daardoor is het ook een duurzame plant. Veel planten doen het kortstondig en verpieteren snel. Met de juiste zorg; soms wat water, goede grond en voeding gaan ze eindeloos lang mee. Ik heb een vetplant uit 1979. Een stek van mijn grootmoeder. Het is een plant-met-verhaal en dat maakt het extra leuk. Ook heeft mijn zoon een cactus die hij als peuter kreeg. Het was zo’n klein toen nog, f 1,00 supermarkt cactusje van 2 cm hoog. Na 15 jaar is ie ruim 40 cm hoog. Er zit een verdikking in door beschadigingen, want hij bleef regelmatig in de gordijnen hangen door de stekels die eraan zaten.

Hoe stek je cactussen en vetplanten?

1. Zorg voor cactus-/vetplanten grond. Dit is te koop bij haast elke bloemenwinkel of tuincentrum.

2. Doe onderin de bloempot kleikorrels of scherven, zodat vocht weg kan.

3. Haal blaadjes van het gedeelte dat je in de grond steekt.

4. Zorg dat de grond niet uitdroogt, geef matig water. Vooral in de winter niet te veel. De aarde mag niet helemaal uitdrogen, ook ’s winters niet. In het voorjaar geef je geleidelijk meer water en een beetje cactusmest. Dan lopen ze weer goed uit en gaan met een beetje geluk zelfs bloeien.

cactus_vensterbank_vetplanten_groentrend_2018_in_huis_gp
Dit zijn de stekken, na een jaar zijn het al flinke planten geworden.

Geef een reactie of stel hier je vraag:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s