Wil jij ook de beste moestuin- en bloemenoogst? Lees dan dit!

tomato seed zaad zaaien moestuin
Gekiemd tomatenzaadje, gezaaid ongeveer een week geleden.

Zaaien met maanstand volgens zaaikalender 2018 Maria Thun – biologisch -dynamisch

Alle planten kiemen beter, worden sterker en dragen meer vruchten of bloemen als je rekening houdt met de maanstanden. Ik heb het verleden jaar geprobeerd met een aantal zaden die ik gezaaid en verspeend heb volgens deze kalender. De planten waren inderdaad steviger en hadden een goede oogst. Ook zijn groenten en fruit langer houdbaar als je oogst op ‘gunstige dagen’ . Onze voorouders deden het al, maar wij zijn het een beetje kwijt, leven en werken volgens het ritme van de natuur…het schijnt zelfs zo te zijn dat op bepaalde dagen je was schoner wordt met minder vlekken en als je ramen lapt er soms meer strepen zijn dan anders. Dit moet ik nog een keer verder bestuderen… ik heb er zelf nog geen ervaring mee.
Verleden jaar vond ik een handig overzicht van 3 pagina’s, maar dat is dit jaar nergens meer te vinden online. De zaaikalender kan je ook kopen bij Kristofoor voor 12,50 (klik op het plaatje van het boek voor de link).

biologisch dynamisch maria thun moestuin oogst zaaien 2015 kalender
Maria Thun’s zaaikalender 2015 is te bestellen bij Uitgeverij Christofoor.

 

 

 

Gratis zaaikalender tuin en moestuin 2015

Download hier de biologisch dynamische zaaikalender van 2015 op de site van Koninklijke volkstuinen Kluisbergen in België. Er staat veel achtergrondinfo in en je kunt als je van plan bent te zaaien, verspenen of oogsten deze kalender raadplegen om te zien of je dit doet op de juiste dag.

Natuurlijk is de zaaikalender er ook weer van 2018. Die is weer te vinden een andere  site als hierboven. Succes ermee.

Geef een reactie of stel hier je vraag:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s