Goed tuingereedschap

Afbeelding

Goed tuingereedschap? Ik dacht altijd ‘dat zal wel’. Een gewoon schepje en een snoeischaar volstaan wel. Maar niets is minder waar. Dat heb ik proefondervindelijk geleerd.

Op de foto een Felco snoeischaar. Een superding van Zwitserse kwaliteit. Hij is scherp,  stevig en past goed in je hand. Je kunt kiezen voor verschillende formaten. En wat er dan helemaal handig is: het leren hoesje. Bij ‘Gardeners World’ op TV zag ik dit. Heb ik veel te snoeien in de tuin dan gaat het hoesje aan de broekriem. Je hebt je schaar altijd bij de hand, die anders overal slingert.

Het tuinschepje is van stevig staal. Het merk weet ik niet meer. Deze lijkt op Sneeboer.  Dat is prachtig ambachtelijk handgesmeed Nederlands tuingereedschap. Sneeboer tuingereedschap is op veel plekken in Nederland te koop. Het is belangrijk dat je voelt hoe het ´in de hand ligt´. Je hebt het gereedschap per slot van rekening urenlang vast. Dus: investeer in goed materiaal. Het werkt zoveel prettiger. En ook nog beter voor het milieu, want je doet er je hele leven mee.

Geef een reactie of stel hier je vraag:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s